preskoči na sadržaj
ŠKOLSKE VIJESTI

Organizacija rada škole od 18. 1. 2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i dragi učenici,

sukladno informaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je prije nekoliko dana objavljena u medijima te jučerašnjoj odluci Grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovanje 2. polugodište za učenike nižih razreda osnovne škole (1.- 4. razreda) nastava počinje u ponedjeljak 18. siječnja 2021. prema modelu A (u školi).

S obzirom da je škola dobila zelenu naljepnicu s napomenom te da je nalaz statičara pozitivan, stabilnost škole nije narušena. Napomena se odnosi na pukotinu na dimnjaku kotlovnice na kojoj se već postavlja skela.

Iz sigurnosnih razloga učenici 1.- 4. razreda će od ponedjeljka 18.1. ulaziti i izlaziti iz zgrade na glavni ulaz prema satnici kao i u prvom polugodištu. (učenici 1.-3. razreda). Razredne učiteljice 4. razreda će o vremenu ulaska obavijestiti roditelje.

Prvog radnog dana razredni učitelji će s učenicima imati satove razrednika na temu "Ponašanje u slučaju potresa", a prvi tjedan bit će održani roditeljski sastanci preko Zoom-a na istu temu.

S obzirom da učenici viših razreda ne pohađaju nastavu od ponedjeljka 18.1.2021. u školi nego na daljinu, svi učenici 1.- 4. razreda imat će nastavu u jutrarnjem turnusu do povratka viših razreda u školu.

Svi razredni odjeli bit će smješteni u prizemlje te suteren kako bi se mogli brže evakuirati u slučaju potrebe.

Evakuacijski izlaz je na nogometno igralište što je ujedno i zborno mjesto u slučaju potresa.

Vježbe evakuacije održat će se za učenike osnovne škole u 1. tjednu nastave u ponedjeljak i u utorak.

INFORMACIJE O SLUČAJU POTRESA ZA RODITELJE

1. NIŽI RAZREDI (1. – 4. razreda) Učenicima pripremiti mali evakuacijski ruksak koji će cijelo vrijeme stajati u školi na njihovom radnom mjestu. U ruksak staviti bočicu s pola litre vode (kupljenu), energetske pločice, kekse ili ne preslane grickalice, blokić s imenom i prezimenom učenika, adresom stanovanja te kontaktima i brojevima telefona i e-mail adresa važnih osoba koje škola treba kontaktirati u slučaju evakuacije (oba roditelja ili skrbnika, baka i djedova ili rodbine izvan mjesta stanovanja i u mjestu stanovanja).

2. Učenicima zamijeniti pamučne lagane papuče čvrstim tenisicama (koje će u školi koristiti kao papuče) kako bi u slučaju evakuacije učenici mogli u svim vremenskim prilikama čekati roditelje na zbornom mjestu. Jakne učenici nemaju obješene u hodniku nego su na njihovom stolcu. Učenik može imati mobitel u džepu jakne koji je ugašen.

3. VIŠI RAZREDI (5. – 8. razreda) Učenici viših razreda ne nose papuče. Učenici jakne drže na naslonima svojih stolica. U džepu jakne trebaju imati ugašen mobitel te ukoliko neki učenik koristi neke lijekove o čemu će roditelji obavijestiti razrednike putem maila.

4. Svi učenici škole se nakon potresa evakuiraju na zborno mjesto na nogometnom igralištu sa zapadne strane škole gdje čekaju roditelje/skrbnike da ih preuzmu.

5. Razrednik će u slučaju evakuacije obavijestiti roditelje o zbrinutosti učenika i protokolu preuzimanja učenika.

6. Prilikom preuzimanja učenika, roditelji su dužni javiti se razredniku ili predmetnom učitelju koji je evakuirao učenike.

INFORMACIJE O SLUČAJU POTRESA ZA UČENIKE

1. U školi umjesto laganih papuča, učenici nose čiste, čvrste tenisice.

2. Učenici jakne drže na naslonima stolaca na kojima sjede u učionici.

3. U slučaju potresa, učenici trebaju pozorno slušati upute učitelja/učiteljice s kojom se nalaze u trenutku potresa te se čučnuti pod radni stol i pokriti rukama glavu i lice.

4. Ukoliko se učenici u trenutku potresa ne nalaze u razrednoj učionici ili se nalaze odvojeni od razrednog odjela trebaju se odmaknuti od staklenih površina i ormara, čučnuti i čekati da prođe potres. Nakon potpunog smirivanja podrhtavanja, učenici su se dužni javiti prvoj odrasloj osobi (djelatniku škole) te se dalje evakuirati prema uputama djelatnika

5. Nakon uzbune za evakuaciju, učenici trebaju slijediti upute razrednog učitelja te uzeti sa sobom jaknu i ruksak za evakuaciju te krenuti za učiteljem na zborno mjesto na nogometnom igralištu.

6. Nakon dolaska na zborno mjesto na nogometnom igralištu jako je važno da učenici slušaju upute učitelja te pokušaju ostanu smireni i ne napuštaju mjesto.

7. U slučaju da ih roditelji dođu preuzeti, učenici se moraju obavezno javiti učitelju ili djelatniku s kojim je izašao iz školske zgrade prilikom evakuacije.

 

PREDMETNA NASTAVA

Sukladno informaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je prije nekoliko dana objavljena u medijima te jučerašnjoj odluci Grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovanje 2. polugodište za učenike viših razreda osnovne škole (5.- 8.razreda) nastava počinje u ponedjeljak 18. siječnja 2021. prema modelu C (nastava na daljinu).

Nastava će se svakodnevno odvijati u realnom vremenu tj. u vrijeme kad je trebala biti nastava u školi prema redovnom rasporedu, počevši s tjednom B (5., 7. razredi ujutro). Svaki dan na početku svakog sata učenici će morati potvrditi sudjelovanje u nastavi (yes) te izvršavati sve obveze zadane od strane učitelja kao i da su u školi. Svaki nastavnik će obavijestiti učenike na razrednoj učionici na Teamsu o načinu izvođenja online nastave (putem Teamsa ili Zooma).

Svi učenici koji ne potvrde sudjelovanje te ne sudjeluju u nastavi bit će upisani u e-Dnevnik te će roditelj izostanke morati opravdati razredniku na njegov/njezin službeni mail.

Prvi dan nastave svi razredni odjeli bez obzira imaju li taj dan po rasporedu sat razrednika u dogovoru s njim/njom imat će sat razrednika preko Zooma s temom "Ponašanje u slučaju potresa".

Također tijekom prvog tjedna roditelji će imati Zoom roditeljski sastanak s razrednicima na istu temu.

ravnateljica

Petra Štingl Raić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 15. 1. 2021. 20:43

PRIMANJA RODITELJA I POPIS KONTAKT E-MAILOVA DJELATNIKA ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

   U rubrici "Roditelji i škola" nalazi se novi raspored individualnih informacija za roditelje koje će održavati svi učitelji i stručni suradnici naše škole. Zbog epidemiološke situacije, kao i preporuka HZJZ-a i Ministarstva obrazovanja, informacije za roditelje do daljnjega će se održavati na sljedeće načine:

- on-line putem

- putem e-mailova učitelja i roditelja

- telefonskim putem: - škola: 2323-400, - stručna služba: 2326-040.

Samo u iznimnim situacijama, škola će s roditeljima dogovarati susrete u prostorima škole ali prema unaprijed dogovorenom rasporedu i pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Zbog ostvarivanja što bolje komunikacije roditelja s odgojno-obrazovnim i ostalim djelatnicima škole, u prilogu (pod opširnije) nalaze se službeni e-mailovi svih učitelja, stručnih suradnika, tajnika, računovođe kao i ravnateljice škole.

Uprava škole

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 17. 12. 2020. 10:25

Božićna priredba

 

Ove je godine sve drugačije, ali nismo se dali smesti. Pjevamo, plešemo, slikamo, recitiramo, glumimo, igramo se. I ne damo se!

 

Božićna priredba

 

 

Želimo vam svima radostan Božić, zdravlja i mira u novoj 2021. godini!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 16. 12. 2020. 00:22

MEĐUNARODNI DAN DJETETA- DAN DJEČJIH PRAVA Vijest ima dokument u privitku

  (radionica u 4.b odjelu)

 

PRAVO NA OBRAZOVANJE I IGRU- likovni radovi 1.a

Pogledajte UNICEF-ov film  "Samo dijete"!

https://youtu.be/sj4vwy6zOgY

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 20. 11. 2020. 15:30

TOLERANCIJA U ŠKOLI Vijest ima dokument u privitku

TEMA: "SVI ISTI A TAKO RAZLIČITI"

(izradili učenici 2.b uz vođenje učiteljice M. Vrkljan)

16. STUDENOG SVAKE GODINE OBILJEŽAVAMO MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

To je dan koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas. Dan koji nas potiče na snošljivost prema drugima.

Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi.

Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vj
erskim, rasnim ili spolnim razlikama.

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 16. 11. 2020. 14:39

Mjesec hrvatske knjige

         

U našoj školi i ove godine obilježavamo Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog. Manifestacija je posvećena planetu Zemlji s naglaskom na stabla, šume, a moto je RAZLISTAJ SE! Neki naši učenici bili su posebno motivirani, kako nižih ( učenici 1.a ) tako i viših razreda (6.a i 6.b).

Učeničke uratke pogledajte u foto-galeriji: Razlistaj se!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 13. 11. 2020. 07:19

VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE

S OBZIROM NA STALNE UPITE I NEDOUMICE RODITELJA DAJEMO UPUTE ZA OPRAVDAVANJE IZOSTANAKA UČENIKA :

1.  ODOBRENJE IZOSTANKA UČENIKA UNAPRIJED

Prema Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera (čl.4.st.2. i 3.) roditelj može PISANO unaprijed tražiti izostanak učenika s nastave i to:

- od razrednika za izostanak do 3 radna dana

- od ravnatelja za izostanak do 7 radnih dana

- od Učiteljskog vijeća za izostanak do 15 radnih dana.

2. OPRAVDAVANJE IZOSTANAKA BEZ LIJEČNIČKE ISPRIČNICE

Prema čl.4.st.4.  istog Pravilnika, tijekom školske godine roditelj može osobno ili pisanim putem opravdati izostanak svog djeteta (bez liječničke ispričnice) u trajanju od najviše 3 radna dana, a ti dani ne mogu biti uzastopni.

3. IZOSTANAK S NASTAVE ZA POSEBNE SKUPINE UČENIKA

Od redovitog pohađanja nastave izuzeti su samo učenici koji spadaju u izrazito vulnerabilne skupine za koje je preporučeno da nastavu prate isključivo na daljinu. Za svakog izrazito vulnerabilnog učenika potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene (pedijatar, liječnik obiteljske medicine), te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine.

Potvrdu o tome roditelj dostavlja razredniku/ci na mail.

4. SAMOIZOLACIJA POJEDINIH UČENIKA

Iznimno za učenike koji su u samoizolaciji provodi se nastava na daljinu. Za takve učenike potrebna je potvrda nadležnog liječnika ili epidemiološke službe koju roditelj treba dostaviti razredniku/ci na mail.

5. SAMOIZOLACIJA CIJELIH RAZREDNIH ODJELA

Nastava na daljinu planirana je u slučaju potrebe izolacije dijela učenika ili cijelih razrednih odjela. O tome će roditelji biti službeno obaviješteni od strane epidemiološke službe i čekaju obavijest škole.

6. PREVENCIJA

Roditelji su dužni voditi brigu da svi učenici prije polaska na nastavu izmjere tjelesnu temperaturu te da u slučaju povišene tjelesne temperature ne dolaze u školu. Jednako tako molimo da učenici s drugim znakovima zaraznih bolesti (npr. probavne smetnje) također ne dolaze u školu.

U tim slučajevima se roditelji javljaju mailom razredniku.

                                                                                  UPRAVA ŠKOLE

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 26. 10. 2020. 16:41

MALI ZNANSTVENICI 4.B ODJELA

Proteklih smo dana, u suradnji s djelatnicom Imunološkog zavoda gđom Marić, proveli pokus o važnosti održavanja higijene ruku 👐 pomoću taložnih i kontaktnih ploča s hranjivom podlogom za rast bakterija 🧫.

Otisnuli smo jagodice prstiju desne ruke na pločice tako da smo najprije otisnuli prljave ruke (oznaka pr), zatim ruke oprane sapunom i toplom vodom te obrisane papirnatim ubrusom (oznaka opr), a potom čiste ruke još dodatno i dezinficirali 70%-tnim alkoholom (oznaka dor).

Nakon što su uzorkovane pločice dovoljno⏳ odstajale na sobnoj temperaturi, neke od ploča bile su prepune bakterijskih kolonija.

📌 Zaključak je da se ruke trebaju temeljito i dobro prati 🧼❗.
Obzirom na malenu razliku u broju bakterija u uzorcima s oznakom opr i dor, ispada da dezinficijens i nema tako veliku ulogu ako imaš vodu i sapun, ali pomaže kao priručno sredstvo u trgovinama 🛒, javnom prijevozu 🚎 i sl.
  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 16. 10. 2020. 12:15

KUŠLANOVCI PONOVNO NA PIF-u

Kao i prijašnjih godina, svojim radovima i ove godine učenici OŠ D. Kušlana sudjeluju u događanjima koje organizira PIF.

Aktualni, 53. Međunarodni festival kazališta lutaka traje od 18. do 24. rujna, no naše lutke ove godine nažalost nisu na "pravoj" izložbi, kao prošlih godina, već na online izložbi.

Fotografije lutaka možete vidjeti na stranicama Festivala te u rubrici Novosti.

Prednost online izložbe „ LUTKA; MASKA...PIF“  jest u tome da je mogu pregledati svi članovi vaših obitelji, a i prijatelji, bez odlaska u prostore galerije.

Učenici 3.b  uspjeli su i u otežanim uvjetima (rad u prostorima škole S.S.Kranjčevića nakon potresa) ostvariti lijepe rezultate.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 18. 9. 2020. 11:06

MODELI I PREPORUKE ZA RAD U UVJETIMA POVEZANIMA S COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

U skladu s propisima rani i predškolski odgoj i obrazovanje nije obvezan izuzev programa predškole, ali osnovnoškolski odgoj i obrazovanje je obvezan. Epidemiolozi sustavno ukazuju na činjenicu da je dijete/učenik u odgojno-obrazovnoj ustanovi siguran kao i kod kuće. Iznimka su djeca/učenici koji spadaju u izrazito vulnerabilne skupine za koje je u Uputama preporučeno, da tijekom epidemije COVID- 19, nastavu prate isključivo na daljinu.

Škole će za takve učenike osigurati sudjelovanje u nastavi na daljinu i to ovisno o dobi te mogućnostima komunikacije i sposobnostima korištenja digitalnih alata učenika.

Za ostalu djecu/učenike nastava će se održavati u školi, a ako to epidemiološka situacija bude zahtijevala s ciljem smanjena komunikacije između većeg broja učenika, moguće je i izvođenje nastave po mješovitom modelu (dijelom u školi, dijelom na daljinu) ili u krajnjem slučaju samo na daljinu. Nastava uglavnom na daljinu planirana je i u slučaju potrebe izolacije dijela učenika, razrednih odjela ili čak cijele škole.

Zbog sigurnosti djece u dječjem vrtiću i školi, Uputama su preporučene mjere kojih se svi, a to znači i roditelji djece/učenika, trebaju pridržavati.

Roditelji djece/učenika koji su tijekom svibnja već bili uključeni u odgojno-obrazovni rad u ustanovama, upoznati su s mjerama vezanim uz dovođenje i odvođenje djece, potrebu mjerenja i evidentiranja temperature djeteta svakoga dana prije odlaska u ustanovu, pravila kojih se trebaju pridržavati (npr. fizički razmak, različito vrijeme ulaska u ustanovu i sl.).

Roditelji čija će djeca tek krenuti u I. razred osnovne škole o mjerama kojih se potrebno pridržavati, mogu saznati iz Uputa, a s istima će biti i upoznati prilikom polaska njihova djeteta u dječji vrtić ili školu.

Roditeljima starijih učenika, koji su nastavu do kraja nastavne godine 2019./2020. pratili na daljinu, preporučuje sa da pravovremeno prouče mjere i da ih se pridržavaju.

Roditelji moraju biti svjesni da se zbog epidemije treba strogo pridržavati mjera te da svako nepridržavanje istih utječe na povećanje rizika od zaraze.

Stoga se roditeljima preporučuje da sa svojom djecom, bez obzira na dob djeteta, što češće razgovaraju o onome što tabaju činiti da zaštite svoje, ali i zdravlje članova obitelji, vršnjaka i drugih.

Osobito ukazujemo na činjenicu da se izvođenje odgojno-obrazovnoga rada u dječjim vrtićima odvija bez spajanja odgojno-obrazovnih skupina, odnosno da se održavanje nastave odvija samo za učenike istoga razrednog odjela ili odgojno-obrazovne skupine s programima za učenike s teškoćama u razvoju.

Roditelji djece/učenika koji neće moći u dječji vrtić/školu ili onih koji će nastavu pratiti na daljinu, ovisno o dobi djeteta, trebali bi svom djetetu biti pomoć i potpora. Za učenike kojima je potrebno bit će organizirana i dodatna i dopunska nastava. Iako ovaj oblik nastave nije obvezan, preporučuje se roditeljima da temeljem mišljenja učitelja/nastavnika potiču svoju djecu za praćenje iste, jer rad s učiteljem uživo uvelike može pridonijeti napredovanju djeteta, odnosno ostvarenju ishoda i boljih postignuća.

Iako je roditeljima ograničena mogućnost ulaska u odgojno-obrazovnu ustanovu, roditelji imaju obvezu pratiti napredovanje svoga djeteta. Stoga je i ove godine predviđena komunikacija odgojno-obrazovnih radnika s roditeljima. U komunikaciji s odgojno-obrazovnim radnicima, preporučuje se komunikacija na daljinu u dogovoreno vrijeme i to samo u radne dane.

Učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj ima obvezu opravdati svoje dijete u slučaju bolesti ili zatražiti izostanak sukladno odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

Ujedno ukazujemo da je HZJZ izdao Savjete za roditelje vezano uz rad vrtića i škola od 25. svibnja 2020. koji su dostupni na mrežnim stranicama.

POD "OPŠIRNIJE" NALAZI SE CJELOVITI DOKUMENT MINISTARSTVA

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 31. 8. 2020. 15:56

Obavijesti za sljedeću školsku godinu 2020./2021 Vijest ima dokument u privitku

 

Nastavna godina 2020./2021. počinje u ponedjeljak,  7. rujna 2020. i završava 18. lipnja 2021.

  1. polugodište trajat će od 7. rujna do 23. prosinca 2020.
  2. polugodište trajat će od 11. siječnja do 18. lipnja 2021.

Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenog 2020. i traje do 3. studenog 2020. s tim da nastava počinje 4. studenog 2020.

Prvi dio zimskog odmora za učenike počinje 24. prosinca 2020. i traje do 8. siječnja 2021. te nastava počinje 11. siječnja 2021.

Drugi dio zimskog odmora za učenike počinje 23. veljače 2021. i završava 26. veljače 2021. te nastava počinje 1. ožujka 2021.

Proljetni odmor  za učenike počinje 2. travnja 2021. i završava 9. travnja 2021. te nastava počinje 12. travnja 2021.

 

Frontalna provedba kurikularne reforme u šk.god. 2020./2021. provodi se u svim predmetima 1., 2., 3., 5., 6., 7. razredima i u biologiji, kemiji i fizici u 8. razredu.

Udžbenici za redovne i izborne predmete u svim razredima bit će besplatni za sve učenike.

Nabavu udžbenika financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Grad Zagreb nabavlja radne bilježnice i radne materijale te će isti biti besplatni za sve učenike Škole.

Roditelji će financirati nabavu drugih obrazovnih materijala – likovne mape, nastavne listiće, atlase, zbirke zadataka, ispite znanja, zadatke za vrednovanje postignuća, školski pribor, opremu za tjelesnu i zdravstvenu kulturu u dogovoru s učiteljima.

Tijekom školske godine najavljeno je da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja nabaviti i tablete :

  • za sve učenike petih i sedmih razreda
  • za učenike razredne nastave (učenici će koristiti tablete u školi pod nadzorom učitelja i u grupnom radu u omjeru 1 tablet na 4 učenika)

Tableti će biti vlasništvo Škole. Namjerno izazvana oštećenja na uređajima koja nisu predviđena garancijom snosit će roditelji učenika.

 

ravnateljica

Petra Štingl Raić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 16. 7. 2020. 16:50

NAJNOVIJE INFORMACIJE O PREGLEDIMA DJECE ZA UPIS U 1. RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo roditelje budućih prvašića da se aktivnosti vezane za upis djece nastavljaju prema novom planu i to kako slijedi:

1. LIJEČNIČKI PREGLED provoditi će se, kako je i ranije planirano, u DOMU ZDRAVLJA MAKSIMIR, Hirčeva 1, ali kod školske liječnice dr. Dajane Malenice koja radi:

- parne datume ujutro, neparne datume popodne

- naručivanje na telefonski broj: 01/2304 372,                                                  

- e-mail: dajana.malenica@stampar.hr

2. UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJETETA  se nastavlja provoditi od ponedjeljka, 25. svibnja u prostoru Osnovne škole S. S. Kranjčevića (Bogišićeva 13). Stručna služba škole kontaktirat će roditelje i dogovoriti termin.

Roditelji koji nisu do sada školi ostavili kontakt telefona, trebaju se javiti na e- mail škole: ured@os-dkuslana-zg.skole.hr

Molimo roditelje da kod kuće ispune i potpišu "Upitnik za roditelje" koji se nalazi u prilogu pod "opširnije" i donesu ga sa sobom na pregled djeteta u školi.

Pri pregledu djece, škole su se dužne pridržavati odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu, s naglaskom na sljedeće mjere:

  • održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)
  • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu) te, ako je moguće, koristiti vlastitu kemijsku olovku kod pisanja testa,
  • odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19,
  • redovito prozračivati prostorije.

3. OSTALE VAŽNE INFORMACIJE:

a) Gradski ured za obrazovanje zaprimat će zahtjeve za prijevremene upise djece u 1. razred do 31. svibnja 2020.

b) s obzirom da će se postupak pregleda vršiti i nakon roka predviđenog Pravilnikom (15. lipanj) obavještavamo roditelje da će se upisi u 1. razred obaviti odmah po obavljenim pregledima, a mimo ranije utvrđenih datuma upisa.

c) Pri upisu u 1. razred roditelj/skrbnik je dužan školi predati:

- mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta

- ukoliko je riječ o prijevremenom upisu u 1. razred, Rješenje Gradskog ureda kojim se to odobrava.

- roditelji koji žele dijete upisati u produženi boravak, trebaju školi dostaviti potvrde o zaposlenosti oba roditelja ili samohranog roditelja ili druge dokumente kojima dokazuju pravo na ostvarivanje prednosti pri uključivanju u produženi boravak - rok za predaju dokumenata je 5. lipanj 2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 20. 5. 2020. 15:10

PLANA RADA ŠKOLE U UVJETIMA ZAŠTITE OD ZARAZE VIRUSA COVID - 19 Vijest ima dokument u privitku

Važna obavijest!

Plan rada škole u uvjetima zaštite od zaraze virusa COVID - 19

Temeljem odredbe Gradskog ureda za obrazovanje u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića bit će smješteni i učenici OŠ Dragutina Kušlana zbog oštećenja zgrade u potresu.

Plan o organizaciji i provođenju nastave u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića donosi se temeljem Uputa HZJZ i Preporuke MZO (dostupne na stranici škole).

Odnosi se na razdoblje koje počinje 11. svibnja 2020. i bit će na snazi do (eventualnih) novih uputa Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Ovim Planom uređuje se način rada Škole za navedeno razdoblje.

Sve navedeno u ovom planu odnosi na zaposlenike i učenike obiju škola.

 

Ravnateljica

Petra Štingl Raić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Fišter Ljevar  datum: 11. 5. 2020. 11:44

NOVA IZLOŽBA RADOVA 2.A ODJELA Vijest ima dokument u privitku

Još jednu izložbu radova učenika 2.a pogledajte u "opširnije".

Učenici su bili vrlo kreativni i motivirani za izradu likovnih radova na teme "Obitelj" i "Proljeće u slici"!

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 4. 5. 2020. 11:21

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 

u prilogu, pod opširnije, nalaze se 2 važna dokumenta:

1.  UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19
ZA USTANOVE RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA TE OSNOVNOŠKOLSKE USTANOVE U KOJIMA JE OSIGURANA MOGUĆNOST ZBRINJAVANJA DJECE RANE I PREDŠKOLSKE DOBI TE UČENIKA KOJI POHAĐAJU RAZREDNU NASTAVU - HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

2. Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave - MINISTARSTVO OBRAZOVANJA I SPORTA

Molimo roditelje da dobro prouče pravila uključivanja djece u mješoviti model nastave.

Uz ovu, dajemo obavijest da će se naši učenici, zbog saniranja zgrade u Kušlanovoj, od ponedjeljka priključiti Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića.

UPRAVA ŠKOLE

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 4. 5. 2020. 10:27

Uspjeh naših učenika na natječaju dječjeg duhovnog stvaralaštva "Dječji Kranjčić"

 

Učenici 3.b razreda naše škole već tri godine sudjeluju na natječaju dječjeg duhovnog stvaralaštva “ Dječji Kranjčić“. Natječaj završava objavljivanjem najuspjelijih radova u zborniku. Posebno smo ponosni što su likovni radovi naših učenika već tri godine zaredom birani za naslovnice Zbornika, tiskanih priznanja te zahvalnica nagrađenim učenicima i mentorima. Učenici čiji radovi su objavljeni su: Bruno Bakula, Eva Crvelin, Leda – Duga Perčinić, Filip Leko i Domagoj Čeko. Svi navedeni radovi nastali su u okviru djelovanja Kreativne radionice, izvannastavne aktivnosti koju vodi učiteljica Zdenka Kožić. Prošle dvije godine učenici, njihovi roditelji i mentorica nazočili su završnoj svečanosti u Križevcima, no ove godine zbog pandemije koronavirusa to, nažalost, nije moguće te će ovogodišnji nagrađeni učenici zahvalnice i zbornike primiti poštom.

      

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 27. 4. 2020. 19:05

UPUTE ZA RODITELJE

Poštovani roditelji,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izradilo je i objavilo 3. travnja 2020. Preporuku za vrednovanje i ocjenjivanje nastave na daljinu, u kojem se jedan dio odnosi i na roditelje.

Nadamo se da ćete nam, kao i do sada, biti podrška i da ćemo i u ovom u procesu vrednovanja i ocjenjivanja biti dobri suradnici.

S obzirom na izvanrednu situaciju, roditelji u ovom trenutku više nego ikad trebaju biti uključeni u rad škole, ali i u osiguravanje kruga povjerenja za učenje, a posebno je to izraženo kod učenika u razrednoj nastavi u osnovnoj školi.

Svima nam je na prvom mjestu dobrobit samih učenika, koje kvalitetnim povratnim informacijama treba poticati na učenje, pritom je ocjenjivanje u drugom planu.

S obzirom na to da smo se svi našli u potpuno novoj situaciji i vrsti nastave, važno je da svi - učitelji, učenici i roditelji, imaju razumijevanja jedni za druge.

Cjelokupni proces učenja i poučavanja vidljiviji je nego kad se veći dio toga procesa odvijao u školi, ali i zato što dolazi do pomaka u načinu vrednovanja i ocjenjivanja.

Od roditelja se očekuje:

- Osigurati i postaviti djetetu pravila škole u kući i odrediti vrijeme za učenje– moramo biti svjesni da ni djeca ni roditelji ne doživljavaju svoj dom kao školu i smatraju kako se kod kuće radi samo domaća zadaća. To u ovim uvjetima više nije tako i na takav se način roditelji trebaju postaviti i prema djeci.

Roditeljska je uloga poticati dijete da samostalno odrađuje sve zadatke i ohrabriti ga da se za sve nejasnoće obrati učitelju.

Odgovornost je roditelja da pomognu djetetu – ali ne i raditi umjesto njega. (Iako je razumljivo nastojanje roditelja da učenici postignu bolje rezultate, a time i ocjene, pomoć roditelja ne smije prijeći u pisanje zadaća umjesto učenika, izradu radova koji učenici trebaju samostalno napraviti ili pritisak na učenike i učitelje vezano uz bolje ocjene.) .

- Roditelji su ti koji moraju odgajati svoju djecu da ne varaju, ne prepisuju i da cijene rad, kako svoj, tako i tuđi.  (Roditelji koji prelaze u pomoć koja to nije, štete razvoju odgovornosti i samostalnosti kod djece i umanjuju njihove šanse za samostalno snalaženje u procesu cjeloživotnog učenja i svakodnevnog rješavanja problema).

- Roditelji trebaju surađivati s učiteljima i stručnim suradnicima da bi osigurali opću dobrobit svoje djece, poticali ih na učenje, na istraživanje i dobru organizaciju vremena tijekom nastave na daljinu.                                                   

- Tijekom učenja i vrednovanja, roditelj može pratiti način rada učenika i u suradnji s učiteljima i stručnim suradnicima, pomagati mu u osmišljavanju što boljih pristupa učenju i načina učenja, odnosno pomagati mu da uči kako učiti. 

Vrednovanje i ocjenjivanje (upute važne za roditelje)

U prvom planu treba biti dobrobit samih učenika koje kvalitetnim povratnim informacijama treba poticati na učenje, pritom je ocjenjivanje u drugom planu.

Roditelji trebaju uočiti da se vrednovanje ne oslanja, kao do sada, na poznavanje sadržaja kao glavni pokazatelj znanja, već da treba obratiti pažnju i na druge elemente (samostalnost, kreativnost, mogućnost korištenja naučenog, timski rad...) i da računaju da će učitelji i to uzimati u obzir.

Posebno je istaknuto da svi učenici u ovom razdoblju trebaju dobiti i ocjenu iz aktivnosti u izvršavanju svojih obaveza, ali i da se očekuje da samostalno rade na složenijim zadacima. U tim složenijim zadacima dobro je da roditelji budu upoznati s njima, ali nikako da sudjeluju u izradi i pisanju takvih radova umjesto učenika.

Vrednujemo i zato da bismo učeniku dali povratnu informaciju je li ostvario odgojno-obrazovne  ishode, ali i kako će poboljšati svoje učenje. Da bismo to postigli, moramo pratiti rad učenika i poticati njihovu aktivnost i suradnju, kako s učiteljem, tako i s drugim učenicima.

Ono što treba posebno naglasiti je da sadržaje koje nastavnici poučavaju, a kasnije vrednuju i ocjenjuju, treba usmjeriti na bitno, a osloboditi ih sporednih detalja ili činjenica koje umanjuju ono što je bitno. Kod svih metoda vrednovanja treba imati na umu da je potrebno jasno razlučiti bitne sadržaje od onih manje bitnih ili sporednih. 

Inovativne metode vrednovanja uključuju izradu projekata, plakata, rješavanje problema, izradu e-portfolija, istraživačke radove, praktične radove, projekte, ali za sve njih potrebna je potpora učitelja i vršnjačka potpora kao i postupnost izrade uz povratne informacije učeniku na različitim stupnjevima izrade. 

Konkretno, u svim predmetima može se vrednovati aktivnost učenika preko diskusija i domaćih zadaća i tome pridodati barem jedna ocjena. Nadalje, u svakom predmetu moguće je napraviti i jedan složeniji zadatak u obliku plakata, prezentacije, projekta, istraživačkog rada, kritičkog prikaza ili problemskog zadatka i takav se rad može vrednovati rubrikom ili nekim drugim načinom koji jasno prikazuje elemente i kriterije vrednovanja.

Dakle, barem dvije ocjene do kraja nastavne godine mogu dobiti svi učenici. 

Predmetna nastava (5.-8. razred):

Za predmete u školama koji se izvode s tjednom satnicom od četiri sata tjedno (Hrvatski jezik i Matematika) usmeno ispitivanje poželjno je provesti jedanput do kraja školske godine, a posebno ukoliko nastavnik ili učenik imaju dvojbu oko zaključne ocjene, odnosno ukoliko nema dovoljno elemenata za zaključivanje ocjene.

Za predmete s tjednom satnicom od tri sata tjedno usmeno ispitivanje preporuča se provesti ukoliko se učenika ocjenjuje ocjenom odličan i nema dovoljno elemenata za zaključivanje ocjene.

Razredna nastava (1.-4. razred)

Za razrednu nastavu dovoljno je pratiti aktivnost učenika - jesu li sve zadaće i vježbe izrađene te dati učenicima da naprave neki od kompleksnijih zadataka koji služi sintezi znanja, a poticajni su za učenje (izrada plakata, umnih mapa, crteža, sastavaka, kvizova)

Zaključno, u ovakvim izvanrednim uvjetima, odluke se donose sukladno preporukama stručnjaka i epidemiološkoj situaciji te stalno uslijed promjena okolnosti možemo očekivati i promjene nekih odluka, ali naglašavamo da one sigurno neće biti donesene na štetu učenika ili njihovih mogućnosti za nastavak obrazovanja.

U tom duhu, molimo vas za strpljenje i suradnju!

                                                             Učitelji i stručni suradnici

                                                     Osnovne škole Dragutina Kušlana

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 20. 4. 2020. 15:51

"SVE ĆE BITI U REDU" - IZLOŽBA RADOVA UČENIKA 3.B ODJELA

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 13. 4. 2020. 22:55

"SVE ĆE BITI U REDU" - IZLOŽBA RADOVA UČENIKA 4.c ODJELA

     

       

            

 

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 13. 4. 2020. 11:57

VAŽNA OBAVIJEST

Obavještavamo učenike i njihove roditelje da će, nakon ovog tjedna ponavljanja i nadoknade nedovršenih zadataka, sljedeći tjedan započeti proces vrednovanja i ocjenjivanja učenika.

Veliki petak (10. travnja), kao i Uskršnji ponedjeljak (13. travnja), nenastavni su dani i učenici neće imati nastavu na daljinu.

Nastava na daljinu nastavlja se u utorak (14. travnja) po redovnom rasporedu B turnusa - 6, 8. 4.c ujutro, 5.,7., 4.ab popodne.


Sljedeća subota (18. travnja) je radna subota (nadoknada štrajka) te ćemo toga dana odrađivati nastavu prema rasporedu od ponedjeljka Turnus B - 6, 8. 4.c ujutro, 5.,7., 4.ab popodne.

 

                                  

Svim našim učenicima želimo da uz svoje najbliže u obiteljima provedu sretan Uskrs!

Budite nam dobro i zdravo i ... "ostanite doma"!

 

(rad učenika 3.b odjela)

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Kuzmić  datum: 9. 4. 2020. 22:27

Materijali programa Relax Kids Vijest ima dokument u privitku

Objavljujemo neke materijale programa Relax Kids.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 30. 3. 2020. 18:26

Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece Vijest ima dokument u privitku

Objavljujemo materijal Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u ZagrebuKako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece“ koji je, prvenstveno, namijenjen djeci i roditeljima. Materijal sadržava niz aktivnosti za koje vjerujemo da mogu pomoći djeci u izražavanju svojih osjećaja i misli, usmjeravaju ih na razumijevanje promjena i na budućnost. Također, vjerujemo kako može pomoći i odraslima da ostanu u sadašnjem trenutku, prateći dijete te se prisjete svojih snaga, resursa i sustava podrške.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 30. 3. 2020. 18:11

CIJENA PRODUŽENOG BORAVKA I PREHRANE

Poštovani,

s obzirom na činjenicu da je zbog provođenja preventivnih zaštitnih aktivnosti od moguće zaraze koronavirusom od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljen odgojno-obrazovni rad u osnovnim školama Grada Zagreba, obavještavamo vas kako roditelji neće morati plaćati punu cijenu programa produženog boravka te će se iznos plaćanja umanjiti za one dane koje učenici neće provesti u školi. Ista odredba vrijedi i za plaćanje školske prehrane.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 30. 3. 2020. 17:52

MATERIJALI ZA PSIHOPOMOĆ

Kako djeci objasniti pandemiju koronavirusa?

PODIJELI, PODRŽI, IZDRŽI: „Ja ostajem doma zbog mame koja ima astmu i zbog svoje bake…“

Snašle su nas dvije opasne situacije – pandemija i potres!

O panici

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 27. 3. 2020. 13:45

Podrška nakon teškog događaja

Klikom na poveznicu stranice Škola za život za učenike i roditelje možete naći savjete kako se lakše nositi s teškim situacijama poput proživljenog potresa.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 24. 3. 2020. 08:49

Obavijest o stanju školske zgrade Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i dragi učenici,

 
Škola će biti zatvorena do daljnjeg zbog oštećenja nastalih u prostorima škole uzrokovanih potresom.
Predstavnici Civilne zaštite su bili u izvidu i utvrdili da s obzirom na stupanj oštećenja treba napraviti daljnje procjene od strane struke te će se ići u sanaciju kako bi zgrada ponovno bila sigurna za boravak kako za učenike tako i za sve djelatnike škole.
 
O daljnjim zbivanjima bit ćete informirani. Dotad čuvajte sebe i svoje bližnje te slijedite upute Stožera civilne zaštite.
 
U prilogu se nalaze upute u slučaju potresa Državne uprave za zaštitu i spašavanje. 
 
Ravnateljica i djelatnici Škole 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 24. 3. 2020. 08:36

OBAVIJEST O ZAKLJUČAVANJU DJEČJIH IGRALIŠTA

Sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, obavještavamo vas da su škole dužne zatvoriti, tj. zaključati sva školska igrališta i dvorišta i tako onemogućiti pristup istima s ciljem prevencije širenja zaraze korona virusa. Igralište će biti ograđeno trakom komunalnog redarstva i bit će postavljena ploča i obavijest o zabrani njegova korištenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 20. 3. 2020. 13:01

Obavijest o ulasku u školsku zgradu

Poštovani roditelji i dragi učenici,

od danas 20.3. 2020. sukladno Odluci o mjerama zdravstvene zaštite donesene 19.3.2020. od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ulazak u školsku zgradu dozvoljen je samo djelatnicima Osnovne škole Dragutina Kušlana i III. gimnazije. Ostalima će ulazak biti omogućen u iznimnim slučajevima te uz prethodnu najavu putem elektroničke pošte. Sva komunikacija s roditeljima, učenicima te ostalim građanima i javnim službama odvijati će se isključivo putem elektroničke pošte škole koja je objavljena na mrežnim stranicama  škole.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

 

ravnateljica

                                                                                                

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 20. 3. 2020. 12:37

E-mail adresa za probleme s tabletima

S obzirom da Carnetovi sustavi ovih dana imaju velikih problema s radom pa školski mailovi trenutno ne rade, objavljujemo novi e-mail na koji se možete obratiti s pitanjima za poteškoće u radu s tabletima i prijavama:

os.dragutina.kuslana@gmail.com.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 19. 3. 2020. 12:27

Poruka ravnateljice

Dragi učenici,


ovim putem vas sve toplo pozdravljam i nadam se da ste svi dobro, baš kao i svi članovi vaših obitelji te se nadam da će tako i ostati.


Nastavljamo s nastavom na daljinu te vas pohvaljujem za marljivost i ozbiljnost koju ste dosad pokazali. Samo tako nastavite!
Kao što ste i sami uvidjeli, i učitelji i učenici imaju problema s internetom te se ponekad teško prijavljujete u virtualne učionice pa vas molimo za strpljenje i upornost. Budite i dalje pristojni u komunikaciji unutar učionica, slijedite upute svojih učitelja i pratite zadane rokove za izradu i predaju riješenih zadataka i domaćih zadaća. Nadam se da ste i u redovitom kontaktu sa svojim razrednicima kojima se možete svakodnevno obratiti u vezi bilo čega putem vaših razrednih grupa.

Molim vas da također redovito pratite web stranicu Škole na kojoj će biti sve važne obavijesti te bilješke o svom radu u e-imeniku.


Želim vam uspješnu online nastavu, da ostanete zdravi i želim nam svima što skorije viđenje.

ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 19. 3. 2020. 00:20

Početak nastave u virtualnim učionicama

Dragi učenici  5. - 8. razreda,

podsjećamo vas da od srijede, 18.3.2020. kreće nastava u virtualnim učionicama na Teamsu po redovnom rasporedu svakog razrednog odjela. Ukoliko će ipak biti problema s funkcioniranjem sustava pratite Sportsku TV.

LInk na raspored na Sportskoj tv možete naći na stranici Ministarstva: https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 17. 3. 2020. 20:31

RASPORED ONLINE NASTAVE ZA RAZREDNU NASTAVU

Razedna nastava -  Škola na trećem - HRT3:

RAZRED TERMIN
1. razred počinje u 8.00
2. razred počinje u 10.00
3. razred počinje u 13.00
4. razred počinje u 15.00

Materijali: https://skolazazivot.hr/materijali/

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 16. 3. 2020. 18:49

Organizacija nastave od ponedjeljka 16.3.2020. Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja od ponedjeljka 16. 3. organizirat će u suradnji s HRTom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave (1.-4. razreda) prema kurikulumima i nastavnim planovima  i programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

 

  razred

  termin prikazivanja

  1. razred OŠ

  počinje u 8.00 sati

  2. razred OŠ

  počinje u 10.00 sati

  3. razred OŠ

  počinje u 13.00 sati

  4. razred OŠ

  počinje u 16.00 sati

 

Učenici razredne nastave dobivat će putem razrednih grupa roditelja dodatne materijale, nastavne sadržaje te upute vezane uz pogledane obrazovne sadržaje na HTVu. Snimke emisija bit će moguće svakodnevno ponovno pogledati na HRTi ili na you tube-u.

Za učenike predmetne nastave (5.-8. razredi) od ponedjeljka 16.3.2020. Sportska televizija emitirat će nastavne sadržaje svaki dan od 8 – 14 sati (raspored sati po razredima preuzmite na dnu ove obavijesti). Nastava će se održavati svaki dan te će  biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 3 do 5 sati po rasporedu koji će odrediti MZO. Također učenici predmetne nastave već su uključeni u virtualne učionice na Microsoft Teamsu te će u ponedjeljak i utorak s razrednicima i predmetnim učiteljima probno komunicirati, a od srijede će dobivati linkove te sve nastavne sadržaje koje će svakodnevno morati odrađivati.

Poveznice na virtualne razrede u Microsoft Teams:

(Trenutno postoje poteškoće s aktiviranjem novih Microsoft Office365 računa putem ovih stranica. Microsoft u suradnji s CARNET-om radi na hitnom otklanjanju poteškoća. Molimo vas za strpljenje i razumijevanje obzirom na opterećenost sustava na globalnoj razini.
Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice http://portal.office.com)

5.a: https://bit.ly/2w8v3DX

5.b: https://bit.ly/3aYvsYe

6.a: https://bit.ly/2QkY1Ye

6.b: https://bit.ly/3d1beir

7.a: https://bit.ly/2vmqV2H

7.b: https://bit.ly/2vmzElu

8.a: https://bit.ly/33oMNaf

8.b: https://bit.ly/3d0JkTE

Zbornica za učitelje: https://bit.ly/33qyt11

Prisutnost učenika u virtualnim razredima svaki dan će se pratiti od strane razrednika te predmetnih učitelja. Ukoliko učenik čitav dan nije bio prisutan u virtualnim učionicama te učitelj neće imati povratne informacije o odrađenim zadacima obrazovnih sadržaja roditelji moraju razrednicima dostaviti ispričnicu putem maila.

Također je iznimno bitno napomenuti da komunikacija u virtualnim razredima služi isključivo za nastavu na daljinu, a ne za zabavu i dopisivanje.

Molimo učenike da se drže pravila ponašanja kao i kad su u prostorima škole poštujući Pravilnik o Kućnom redu te sve ostale važeće pravilnike. Sve neprimjerene objave mogu se smatrati uznemirujuće za ostale učenike te će biti sankcionirane.

Nije nužno da svi učenici rade zadatke u virtualnim učionicama odmah čim ih dobiju nego ih mogu napraviti tijekom dana do popodnevnih sati.

Djelatnici Škole će, do daljnjih uputa i naputaka, biti u školi te će biti organiziran prihvat djece  od 1.-4. razreda za roditelje koji nisu radi posla nikako u mogućnosti ostaviti ih kod kuće no to roditelji čine na vlastitu odgovornost.

Molim sve roditelje da redovito prate mailove te mrežne stranice Škole kao i medijske objave i naputke od strane nadležnih službi.

S obzirom da je ova izvanredna situacija svima nova, kako učenicima i roditeljima, tako i svim djelatnicima Škole molim roditelje za strpljenje, razumijevanje, podršku kao i pomoć oko nadgledanja učenika vezano uz izvršavanje školskih obveza od kuće jer jedino dobrom suradnjom i zajedničkim naporima možemo doći do uspješnih rezultata.

ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 15. 3. 2020. 11:11

Odgoda svih natjecanja i smotri

Sukladno mjerama Stožera civilne zaštite RH i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja natjecanja i smotre na svim razinama odgađaju se do daljnjega.

ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 15. 3. 2020. 11:09

UPUTE ZA PODEŠAVANJE APN POSTAVKI ZA SIM KARTICE Vijest ima dokument u privitku

U prilogu su upute kako podesiti APN postavke za učenike koji za spajanje tableta na internet koriste dobivene SIM kartice. Učenici koji se tabletima spajaju na WiFi mrežu i ne koriste dobivene SIM kartice ne trebaju podešavati APN postavke.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 14. 3. 2020. 22:08

OBUSTAVA NASTAVE U ŠKOLI

Dragi učenici i roditelji,

radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom,

od ponedjeljka, 16.3.2020. obustavlja se nastava u školi na razdoblje od dva tjedna i započinje nastava na daljinu.

Naša škola je obavila pripremne radnje za provođenje nastave na daljinu: otvorena je virtualna zbornica i virtualni razredi u  Microsoft Teams aplikaciji, podijeljeni su tableti i SIM kartice za sve učenike 5. i 7. razreda i prema potrebi za učenike 6. i 8. razreda, Učiteljskom vijeću su demonstrirane mogućnosti rada učitelja u virtualnim razredima.

Detaljnjije informacije o načinima pristupa aplikaciji i izvođenju nastave na daljinu objavit ćemo najkasnije do nedjelje u 12 h.

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 14. 3. 2020. 14:56

Upute za korištenje tableta Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je prezentacija s uputama za tablete dobivene u projektu Škola za život.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 13. 3. 2020. 09:44

Sanitarno-higijenski uvjeti

Poštovani roditelji,

škola svakodnevno brine o sanitarno-higijenskim uvjetima te je opremljena nužnim higijenskim priborom koji se redovito kontrolira i nadopunjuje, a na svim slavinama dostupna je zdravstveno ispravna topla i hladna voda.

Svi prostori Škole redovito se čiste, a nakon što su preventivne mjere stupile na snagu, pojačano se za vrijeme velikog odmora, između turnusa te nakon nastave, čiste svi podovi, školske klupe, tipkovnice i miševi te  kvake na vratima učionica i ostalih prostorija dezinfekcijskim sredstvima kao i ostali prostori koje osnovna škola koristi.

Na satovima razrednika učenici su već razgovarali s razrednicima o važnosti higijenskih navika s ciljem zaštite od bolesti i smanjenja zdravstvenih rizika češćim pranjem ruku te češćim provjetravanjem učionica.

 

Preporuka je da djecu koja imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah te koja uzimaju lijekove, ne šaljete u školu dok u potpunosti ne ozdrave kako bismo spriječili zarazu ostalih učenika i radnika Škole te osigurali maksimalnu zdravstvenu zaštitu.

 

Pozivam Vas da redovito pratite web stranicu škole kao i informacije i preporuke Ministarstva zdravstva, Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

 

                                                                                  ravnateljica

Petra Štingl Raić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 5. 3. 2020. 08:43

Mjere zaštite vezane uz koronavirus Vijest ima dokument u privitku

U privitku ove vijesti preuzmite Preporuke o postupanju u odgojno – obrazovnim ustanovama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 26. 2. 2020. 22:04

Informacije o koronavirusu

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim mrežnim stranicama objavljivat će najnovija saznanja u vezi koronavirusa (https://www.hzjz.hr/). Navedena priopćenja sadržavat će aktualne podatke o broju oboljelih i savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva.

Zbog velikog broja upita roditelja upućenih Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ prenosimo vam njihovu obavijest u cijelosti:

„Poštovani,
U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", ne postoji epidemiolog koji je zadužen za pregledavanje djece niti se rade testovi na novi koronavirus u zdravih osoba jer su u osoba koje nemaju simptome testovi negativni."

            

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Marjanović  datum: 25. 2. 2020. 22:56
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


 
JUTARNJA SMJENA
SAT VRIJEME
1. 8:00 - 8:40
2. 8:45 - 9:25
odmor 10 minuta
3. 9:35 - 10:15
4. 10:20 - 11:00
odmor 10 minuta
5. 11:10 -11:50
6. 11:55 – 12:35
odmor 5 minuta
7. 12:40-13:20
DEZINFEKCIJA
POPODNEVNA SMJENA
SAT VRIJEME
1. 14:00 – 14:40
2. 14:45 – 15:25
odmor 10 minuta
3. 15:35 – 16:15
4. 16:20 -17:00
ODMOR 10 MINUTA
5. 17:10 – 17:50
6. 17:55 – 18:35
odmor 5 minuta
7. 18:40 – 19:20
DEZINFEKCIJA

Korisni linkovi

Sigurno na internetu

Anketa
Koristite li uslugu "RODITELJSKA ZAŠTITA" kako biste zaštitili svoju djecu na internetu?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 3. 2010.

Ukupno: 324353
Ovaj mjesec: 2479
Ovaj tjedan: 101
Danas: 101
preskoči na navigaciju